Розробка системи робастного керування нелінійним об'єктом з запізнюванням - Якубов, Вадим; Гончаренко, Борис Миколайович (My University, 2015)
Розглядається задача побудови оптимального робастного керування у вигляді зворотного зв'язку від стану лінійної динамічної системи, яке мінімізує інтегрально-квадратичний функціонал при найбільш несприятливих збуреннях системи. Більшість реальних об'єктів керування є нелінійними і функціонує в умовах невизначеності, пов'язаної з запізнюванням об'єкту керування. Пропонується розв’язок задачі побудови робастного керування нелінійною системою, що знаходиться під впливом збурень невідомої природи, в умовах запізнювання. We consider the problem of constructing an optimal robust control in the form of feedback on the state of a linear dynamic system, which minimizes the integral-quadratic functional under the most unfavorable perturbations of the system. Most real-world objects are non-linear control and operates under conditions of uncertainty associated with the delay of the control object. Offer a solution to the problem of constructing robust control of linear systems under the influence of perturbations of unknown nature, in terms of delay.
Keywords: робастне керування; зворотний зв'язок; збурення; robust control; feedback; disturbance; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка