Науменко, Оксана Василівна2013-07-082013-07-082006Науменко, О. В. Заквашувальні препарати для функціональних молочних продуктів / О. В. Науменко // Молочное дело. – 2006. – № 4. – С. 20 – 22.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8992Опрацьовано світовий досвід та визначено стратегію та методологію пошуку мікроорганізмів з пробіотичними властивостями. Виділено з природних джерел та відібрано за функціональними та технологічними властивостями штами лакто- та біфідобактерій. Розроблено схеми створення біологічно активних заквашувальних препаратів для функціональних молочних продуктів.otherмолочнокислі бактеріїбіфідобактеріїзаквашувальний препаратфункціональний продуктмолочнокислые бактериибифидобактериизаквасочный препаратфункциональный продуктlactic acid bacteriabifidobacteriastarter preparationsfunctional productЗаквашувальні препарати для функціональних молочних продуктівArticle