Спосіб виробництва м’ясних паштетів (Патент на винахід № 108952) - Ястреба, Юлія Анатоліївна; Пасічний, Василь Миколайович; Юрчишина, Людмила Микитівна; Похитон, Оксана Олексіївна (My University, 2015)
Винахід належить до м'ясної промисловості і може бути використаний при виготовленні м'ясних паштетів, в тому числі консервів паштетних. В основу винаходу поставлена задача створення способу виробництва м'ясних паштетів шляхом зміни складу компонентів, яка б забезпечила: підвищення біологічної та харчової цінності, збагачення органічними кислотами, пектиновими речовинами, вітамінами, мінеральними речовинами рослинного походження; покращення органолептичних, функціонально-технологічних, структурно-механічних властивостей готової продукції. The invention relates to the meat industry and can be used in the manufacture of meat pates, including canned pates. The invention is based on the task of creating a method for the production of meat pate by changing the composition of the components, which would provide: increase biological and nutritional value, enrichment with organic acids, pectin, vitamins, minerals of plant origin; improvement of organoleptic, functional-technological, structural-mechanical properties of finished products.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; ягоди журавлини; вуглеводний препарат; м’ясний паштет; cranberries; carbohydrate; meat pate