Ястреба, Юлія АнатоліївнаПасічний, Василь МиколайовичЮрчишина, Людмила МикитівнаПохитон, Оксана Олексіївна2020-06-152020-06-152015Патент України на винахід № 108952 UA, МПК A23L 1/317 (2006.01). Спосіб виробництва м’ясних паштетів / Ястреба Ю. А., Пасічний В. М., Юрчишина Л. М., Похитон О. О. ; патентовласник Національний університет харчових технологій. – № а201403283 ; заявл. 31.03.2014 ; опубл. 25.06.2015, Бюл. № 12 2015.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31354Винахід належить до м'ясної промисловості і може бути використаний при виготовленні м'ясних паштетів, в тому числі консервів паштетних. В основу винаходу поставлена задача створення способу виробництва м'ясних паштетів шляхом зміни складу компонентів, яка б забезпечила: підвищення біологічної та харчової цінності, збагачення органічними кислотами, пектиновими речовинами, вітамінами, мінеральними речовинами рослинного походження; покращення органолептичних, функціонально-технологічних, структурно-механічних властивостей готової продукції. The invention relates to the meat industry and can be used in the manufacture of meat pates, including canned pates. The invention is based on the task of creating a method for the production of meat pate by changing the composition of the components, which would provide: increase biological and nutritional value, enrichment with organic acids, pectin, vitamins, minerals of plant origin; improvement of organoleptic, functional-technological, structural-mechanical properties of finished products.кафедра технології м’яса і м’ясних продуктівягоди журавлинивуглеводний препаратм’ясний паштетcranberriescarbohydratemeat pateСпосіб виробництва м’ясних паштетів (Патент на винахід № 108952)Technical Report