Дослідження ролі екзополісахаридної капсули в захисті клітин Streptococcus thermophilus від фагового ураження - Науменко, Оксана Василівна (My University, 2013)
Показано, що екзополісахаридна капсула захищає клітини від літичної дії певних типів фагів S. thermophilus. Відібрано штам S. thermophilus ІМВ В-7247, що характеризується здатністю до продукування капсульних екзополісахаридів і є фагостійким до широкого кола фагів. It has been shown that an exopolysaccharide capsule can protect cells from the lytic action of some types of S. thermophilus phages. A strain of S. thermophilus IMV B-7247 was selected, which is characterized by the ability to produce capsular polysaccharides and is phage resistant to a wide range of phages.
Keywords: бактеріофаги; Streptococcus thermophilus; капсули; екзополісахарид; bacteriophages; capsules; exopolysaccharide