Збагачення макаронних виробів харчовими волокнами пшеничних висівок - Карпик, Галина Вікторівна (My University, 2012)
Вивчено вплив висівок на якість макаронних виробів та обґрунтовано раціональне їх дозування. Встановлено, що дозування висівок в кількості 15 – 20% до маси борошна є максимально можливим. Із збільшенням дозування висівок закономірно зменшується міцність виробів, підвищується кислотність, збільшується перехід сухих речовин у варильну воду.
Keywords: харчові волокна; пшеничні висівки; макаронні вироби; фізико-хімічні показники; органолептичні властивості; пищевые волокна; пшеничные отруби; макаронные изделия; физико-химические показатели; органолептические свойства; food fibers; wheat middling; macaroni products; physical and chemical characteristics; organolectic specifications; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів