Дубковецький, Ігор ВолодимировичЮрчак, Віра ГаврилівнаРожно, Олександр ВасильовичКазьміришен, Вячеслав Олександрович2017-04-252017-04-252016Дослідження процесу сушіння, тепло- та масообмінних характеристик безглютенових макаронних виробів / І. В. Дубковецький, В. Г. Юрчак, О. В. Рожно, В. О. Казьміришен // Харчова промисловість. - № 20. – К. : НУХТ, 2016. – С. 110-120.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25093В статті досліджено кінетику та швидкість сушіння безглютенових макаронних виробів конвективним способом. Визначено їх тепло- та масообмінні характеристики: коефіцієнти теплообміну, теплопровідності, температуропровідності та масовіддачі. The authors have developed gluten-free pasta for patients of celiac disease. Corn pasta not containing gluten protein structure in them is provided by gelatinization of starch raw materials ore use structurants. This article represents the research of kinetic and drying rate of the gluten-free pasta.uk-UKбезглютенові макаронні виробикінетика сушінняшвидкість сушіннятеплофізичні характеристикимасообмінні характеристикикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвgluten-free pastadrying kineticsdrying ratethermo-physical characteristicsmasstransfer characteristicsДослідження процесу сушіння, тепло- та масообмінних характеристик безглютенових макаронних виробівArticle