Дослідження процесу сушіння, тепло- та масообмінних характеристик безглютенових макаронних виробів - Дубковецький, Ігор Володимирович; Юрчак, Віра Гаврилівна; Рожно, Олександр Васильович; Казьміришен, Вячеслав Олександрович (My University, 2016)
В статті досліджено кінетику та швидкість сушіння безглютенових макаронних виробів конвективним способом. Визначено їх тепло- та масообмінні характеристики: коефіцієнти теплообміну, теплопровідності, температуропровідності та масовіддачі. The authors have developed gluten-free pasta for patients of celiac disease. Corn pasta not containing gluten protein structure in them is provided by gelatinization of starch raw materials ore use structurants. This article represents the research of kinetic and drying rate of the gluten-free pasta.
Keywords: безглютенові вироби; кінетика сушіння; швидкість сушіння; теплофізичні характеристики; масообмінні характеристики; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; gluten-free products; drying kinetics; drying rate; thermo-physical characteristics; masstransfer characteristics