Розроблення технології збивних цукерок з використанням пюре з плодів чорноплідної горобини - Стадник, Світлана Богданівна; Цапук, Ірина Святославівна; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2020)
Визначено хімічний склад пюре з ягід чорноплідної горобини, проведено дослідження його впливу на зміну органолептичних, фізико-хімічних та структурно-механічних показників збивної цукеркової маси. Проведені дослідження підтвердили ефективність застосування пюре чорноплідної горобини при створенні нового асортименту збивних цукерок привабливого кольору, з гарним ароматом без використання барвників і ароматизаторів, з покращеною харчовою цінністю, зниженою собівартістю та калорійністю.
Keywords: цукристі кондитерські вироби; біологічно-активні речовини; чорноплідна горобина; збивні цукерки; нетрадиційна сировина; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів