Перспективи використання інуліновмісної сировини в профілактиці хронічних неінфекційних захворювань - Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Івчук, Надія Павлівна (My University, 2016)
В світі існує проблема дефіциту полісахаридів, що призводить до погіршення харчового статусу населення, послаблення імунітету, збільшення кількості хронічних неінфекційних захворювань. Мета досліджень - визначення складу полісахаридів такої рослинної сировини як скорцонера і якон та збагачення обраною сировиною харчових продуктів. In the whole world, there is a deficit of polysaccharides, which leads to deterioration of the population nutritional status, weakening of the immune system, increasing the number of chronic non-communicable diseases. The aim of this work was to determine the polysaccharides composition of such non-traditional plant materials as Salsify and Yacón and enrichment of food with selected raw materials.
Keywords: полісахариди; інулін; хронічні неінфекційні захворювання; polysaccharides; inulin; chronic non-communicable diseases; кафедра технології оздоровчих продуктів