Історико-філософська інтерпретація етноніму «рос» - Кітов, Микола Григорович (My University, 2012)
У статті доводиться думка про нетотожність термінів «рос» та «рус». Зазначені терміни мають різне культурне походження та підкреслюють специфіку народів, якиі вони позначали. Аналіз термінів є суттєвим для визначення специфіки української ментальності. In article the thought on not identity of terms of «ros» and «rus» is proved The specified terms have a various cultural origin and emphasize specifics of the people which they designated. The analysis of terms is essential to determination of specifics of the Ukrainian mentality.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; біблійний народ РОШ; грецьці літописи; рос; рус; ros; rus; bible people of Rosh; greek chronicles