Пристрій для визначення міцності адгезії дисперсних систем (Патент на корисну модель № 16727) - Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна (My University, 2006)
Пристрій для визначення міцності адгезії дисперсних систем, що містить фізичний маятник, досліджувальну поверхню, упор, який відрізняється тим, що містить систему для вимірювання довжини траєкторії польоту зразка і з'ємну досліджувальну поверхню, яка може кріпитися під різними кутами відносно тіла маятника, а упор виконаний зсувним. Device for determining the strength of adhesion disperse systems containing physical pendulum doslidzhuvalnu surface stress, which characterized in that it comprises a system for measuring the length of the flight path of the sample and Removable doslidzhuvalnu surface that can mounted at different angles relative to the body pendulum, and the shear stress is made.
Keywords: пристрій; адгезія; дисперсна система; device; adhesion; disperse system; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції