Енергетичні імпульси в харчових технологіях - Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Палаш, Анатолій Анатолійович; Максименко, Ірина Фаддеївна (My University, 2012)
До числа важливих чинників подальшого удосконалення енерго і масообмінних процесів в харчових технологіях відносяться технології використання високоенергетичних імпульсів та внутрішніх енергетичних ресурсів матеріальних потоків, що пов'язане з необхідністю їх термодинамічних трансформацій. В статті наведені порівняльні характеристики методів трансформації енергетичних ресурсів, можливості їх досягнення на основі запропонованих схем, методики визначення енергетичних потенціалів.
Keywords: масообмінні процеси; вакуумна обробка; енергетичний потенціал; mass transfer processes; energy potential; vacuum processing; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки