Соколенко, Анатолій ІвановичВасильківський, Костянтин ВікторовичПалаш, Анатолій АнатолійовичМаксименко, Ірина Фаддеївна2015-04-142015-04-142012Енергетичні імпульси в харчових технологіях / А. І. Соколенко, К. В. Васильківський, А. А. Палаш, І. Ф. Максименко // Наукові праці НУХТ. – К. : НУХТ, 2012. - № 47. – С. 73-78.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20158До числа важливих чинників подальшого удосконалення енерго і масообмінних процесів в харчових технологіях відносяться технології використання високоенергетичних імпульсів та внутрішніх енергетичних ресурсів матеріальних потоків, що пов'язане з необхідністю їх термодинамічних трансформацій. В статті наведені порівняльні характеристики методів трансформації енергетичних ресурсів, можливості їх досягнення на основі запропонованих схем, методики визначення енергетичних потенціалів.otherмасообмінні процесивакуумна обробкаенергетичні потенціалимассообменные процессывакуумная обработкаэнергетические потенциалыmass transfer processesvacuum treatmentenergy potentialsкафедра мехатроніки та пакувальної технікиЕнергетичні імпульси в харчових технологіяхArticle