Роздобудько, Борис ВалерійовичХіврич, Борис Іванович2015-02-122015-02-122014Роздобудько, Б. В. Технологічні і технічні аспекти утворення диметилсульфіду в пиві / Б. В. Роздобудько, Б. І. Хіврич // Наукові праці НУХТ. – 2014. – Т. 20 – № 1. – С. 181 – 187.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19429В роботі проведено дослідження даних літератури з питань основних властивостей, механізмів утворення і накопичення диметилсульфіду в солоді та пиві з його попередників, а також встановлення технологічних режимів, які впливають на вміст його в пиві. Визначено послідовність біохімічних процесів синтезу основних попередників диметилсульфіду в пиві – S-метилметіоніну і диметилсульфоксиду із метіоніну на стадіях солодорощення ячменю і сушіння свіжопророслого солоду. Встановлено технологічні режими інтенсивної деградації попередників у вільний диметилсульфід та способи зменшення його в пиві. In this paper, a study of the literature on the basic properties and mechanisms of formation and accumulation of dimethyl sulfide in malt and beer with its main predecessors, as well as establishing technological conditions that influence its content in beer. The sequence of biochemical processes of synthesis of the major precursors of dimethyl sulfide in beer – S-methylmethionine and dimethyl sulfoxide and methionine in the stages making malt. Established technology intensive modes of degradation predecessors in free dimethyl sulfide and ways to reduce it in beer.otherкип’ятіння сусла з хмелемдиметилсульфідпивосолодwort boiling with hopsdimethyl sulfidebeermaltкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваТехнологічні і технічні аспекти утворення диметилсульфіду в пивіArticle