Малежик, Іван ФедоровичМельник, Людмила МиколаївнаЖестерева, Наталія АнатоліївнаМатко, Світлана ВасилівнаМанк, Валерій Веніамінович2012-09-112012-09-112006Стабілізація збродженого яблучного соку з метою уникнення вторинних колоїдних помутнінь лікеро-горілчаних виробів / І. Ф. Малежик, С. О. Матко, В. В. Манк та ін. // Збірник наукових праць Вінницького державного аграрного університету. Серія: Технічні науки. - Випуск 1. – 2006.– С. 34–37.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2468Вивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології виробництва «Медовух» на. основі збродженого яблучного соку. Встановлено, що в обробленому адсорбентом соку суттєво зменшується кількість пектинових речовин, порівняно з контролем. Цим досягається підвищення стійкості готового горілчаного продукту.Possibility is studied and optimum technological parameters are defined of the use of natural dispersion mineral of paligorscit in technology of production of «Medovyha» on the basis of fermented apple juice. It is set that in the juice treated by adsorbent a quantity of pectin matters diminishes substantially, in comparison with the control. Due to this the rise of of stability of the prepared vodka product is achieved.otherпектинові речовинпалигорськітадсорбціязброджений яблучний сікколоїдиpectin matterspaligorscitadsorptionfermented apple juicecolloidsкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології консервуванняСтабілізація збродженого яблучного соку з метою уникнення вторинних колоїдних помутнінь лікеро-горілчаних виробівArticle