Дослідження процесу осмотичного зневоднення айви - Шутюк, Віталій Володимирович; Коваль, Марина Олександрівна; Шешлюк, Олександр Сергійович (My University, 2017)
У тезах наведено результати експериментального дослідження осмотичного зневоднення айви в розчині цукру різних концентрацій та температури. Аналіз отриманих даних показав, що під час осмотичного зневоднення айви спостерігається три етапи проходження процесу – насичення вологою, безпосередньо зневоднення і насичення цукром. Зі збільшенням концентрації розчину цукру з 40 до 60 % час зневоднення зменшується, а період насичення айви цукром починається раніше для всіх експериментів. The thesis presents the results of an experimental study of osmotic dehydration of quince in a sugar solution of various concentrations and temperature. Analysis of the obtained data showed that during the osmotic dehydration of quince, three stages of the process are observed: saturation with moisture, direct dehydration and saturation with sugar. With an increase in the concentration of the sugar solution from 40 to 60%, the dehydration time decreases, and the saturation of quince with sugar begins earlier for all experiments.
Keywords: айва; осмотичне зневоднення; температура; цукровий розчин; айва; quince; osmotic dehydration; temperature; sugar solution; кафедра технології консервування