Дослідження структурно-механічних властивостей пастило–мармеладних виробів з додаванням морквяного і гарбузового пюре - Безкоровайна, l. B.; Чуняк, О. М.; Кияниця, Світлана Геннадіївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна (My University, 2009)
Робота присв’ячена дослідженню впливу овочевого пюре, а саме гарбузового, моркв’яного, яке містить значну кількість пектину. Було досліджено зміни органолептичних, фізико-хімічних, структурно-механічних характеристик напівфабрикатів та готових виробів залежно від дозування овочевого пюре. На основі отриманих даних встановлено раціональне дозування овочевого пюре при виробництві пастило-мармеладних виробів. The work is devoted to the influence of vegetable puree, namely pumpkin, carrot, containing a significant amount of pectin. Was investigated changes organoleptic, physico-chemical, structural and mechanical properties of semi-finished and finished products, depending on the dosage, vegetable puree. Based on the obtained data management dosing vegetable puree in the production of pasta jelly products.
Keywords: овочеве пюре; гарбузове пюре; морквяне пюре; пастило-мармеладні вироби; vegetable puree; pumpkin puree; carrot puree; candy-jelly products; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів