Дослідження взаємодії полісахаридів крохмалю та пектину з кверцетином - Данилевич, Олександра В.; Парняков, Олексій Сергійович; Грабовська, Олена Вячеславівна (My University, 2014)
Проведені дослідження показали можливість отримання водорозчинних комплексів кверцетину шляхом його сорбції на полісахаридах, що відкриває перспективи створення Р-вітамінних харчових добавок оздоровчої дії. Внаслідок сорбції полісахаридами полегшується транспорт флавоноїдів і забезпечується їх збереженість. Studies have shown the possibility of water-soluble complexes of quercetin by its adsorption on polysaccharide that offers the prospect of creating P-vitamin dietary supplements improving performance. Because sorption polysaccharide facilitated transport of flavonoids and ensured their survival.
Keywords: пектин; кверцетин; полісахариди; крохмаль; pectin; quercetin; polysaccharides; starch; кафедра технології цукру і підготовки води