Данилевич, Олександра В.Парняков, Олексій СергійовичГрабовська, Олена Вячеславівна2014-07-142014-07-142014Данилевич, О. Дослідження взаємодії полісахаридів крохмалю та пектину з кверцетином / Олександра Данилевич, Олексій Парняков, Олена Грабовська // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 311-313.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16130Проведені дослідження показали можливість отримання водорозчинних комплексів кверцетину шляхом його сорбції на полісахаридах, що відкриває перспективи створення Р-вітамінних харчових добавок оздоровчої дії. Внаслідок сорбції полісахаридами полегшується транспорт флавоноїдів і забезпечується їх збереженість. Studies have shown the possibility of water-soluble complexes of quercetin by its adsorption on polysaccharide that offers the prospect of creating P-vitamin dietary supplements improving performance. Because sorption polysaccharide facilitated transport of flavonoids and ensured their survival.uk-UKпектинкверцетинполісахаридикрохмальpectinquercetinpolysaccharidesstarchкафедра технології цукру і підготовки водиДослідження взаємодії полісахаридів крохмалю та пектину з кверцетиномOther