Кутер із перемішуючим механізмом (Патент на корисну модель № 71902) - Некоз, Олександр Іванович; Козій, Олексій Антонович; Іванов, Павло Васильович; Литовченко, Ігор Миколайович; Батраченко, Олександр Вікторович; Скомаровська, Аліна Вячеславівна (My University, 2012)
Патент на корисну модель «Кутер із перемішуючим механізмом» включає формулу корисної моделі, суть якої полягає у встановленні додаткового ротора, який складається із кільця, що з'єднане із ступицею лопатями, гідроприводом ротора, поворотною штангою, на якій встановлюється ротор, та гідроприводом поворотної штанги, причому ротор в своєму робочому положенні розміщується в чаші таким чином, що серединна площина його обертання направлена радіально відносно до чаші. Наведено схему кутера, описано його переваги. Patent for utility model «Cutter with the mixing mechanism»includes a formula for a useful model, the essence of which lies in the installation of additional rotor, which consists of a ring connected to the hub blades, hydraulic rotor turning the barbell, which is installed a rotor, and hydraulic rotary rod, the rotor in its operating position is placed in the bowl in such a way that the median plane of rotation is directed radially with respect to the bowl. Scheme of the cutter, described its advantages.
Keywords: кутер; подрібнення; ніж; ротор кутер; ротор cooter; grinding; knife; rotor; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв