Елементи комп`ютерної математики при вирішенні задач теоретичної механіки - Ткаченко, Анастасія Олександрівна; Осьмак, Олексій Олексійович (My University, 2024)
Основною метою вивчення дисципліни «Теоретична механіка» є набуття здобувачами вищої освіти комплексу знань, щодо: моделювання процесів природних явищ, з одночасним розбиттям складних процесів на прості; вивчення основних законів та властивостей механічного руху досліджуваних об’єктів. Набуті знання дають можливість здобувачам застосовувати своєрідний інструмент опису технічних задач математичними методами. Знання законів механіки збагачують інженерів і вчених новими методами досліджень, допомагають розкрити істинний зміст широкого спектру явищ природи і технічної практики

The main purpose of the discipline "Theoretical Mechanics" is to acquire a set of knowledge by higher education students regarding: modeling of natural phenomena, with the simultaneous breakdown of complex processes into simple ones; study of the basic laws and properties of mechanical motion of the studied objects. The acquired knowledge enables students to apply a kind of tool for describing technical problems using mathematical methods. The knowledge of the laws of mechanics enriches engineers and scientists with new research methods, helps to reveal the true meaning of a wide range of natural phenomena and technical practice
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; комп'ютерна математика; задачі; теоретична механіка; computer mathematics; tasks; theoretical mechanics