Дослідження впливу режимних і конструктивних параметрів при обробці в’язких та дисперсних продуктів в апаратах на базі ротаційних термосифонів - Бурдо, Олег Григорович; Безбах, Ігор Віталійович; Зиков, О. В.; Шишов, С. В. (My University, 2018)
У статті використано принципово новий спосіб вирішення складної науково-технічної проблеми —зменшення питомих витрат енергії при сушінні дисперсних продуктів, термообробці неньютонівських рідин. Розроблено інноваційні конструкції апаратів для термообробки, випарювання неньютонівських рідин, сушіння дисперсних продуктів. Обґрунтовано методики і створено експериментальні стенди для комплексних досліджень процесу випарювання неньютонівських рідин, сушіння дисперсних продуктів в апаратах на базі ротаційних термосифонів.
Keywords: ротаційні термосифони; rotary thermosyphons; неньютонівські рідини; non-Newtonian fluids; дисперсні продукти; dispersed products