Охорона праці та безпека життєдіяльності : методичний посібник для підготовки керівних кадрів, спеціалістів та співробітників університету з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності - Володченкова, Наталія Валеріївна; Авдієнко, Світлана Олексіївна (My University, 2012)
Даний навчальний посібник створений відповідно до навчального плану та програми навчання з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності працівників закладів освіти і науки, молоді та спорту, яка затверджена наказом Комітету по нагляду за охороною праці України 17 лютого 1999 року № 27 та на виконання Законів України ст.26 "Про освіту", ст. 18 "Про охорону праці", ст. 8 "Про пожежну безпеку", ст. 20 "Про дорожній рух", ст. 8 "Про цивільну оборону України", ст. 21 "Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення" та інших законодавчих актів про безпеку життєдіяльності і наказу Міністерства освіти і науки України від 25.12.2009 р. № 1193 "Про планове навчання і перевірку знань працівників установ, закладів, організацій і підприємств освіти і науки з питань безпеки життєдіяльності " Посібник розрахований на вивчення та підготовку до перевірки знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності. Він також може бути корисним для широкого загалу інженерно-технічних працівників різних галузей промисловості. This tutorial was created according to the curriculum and training programs on safety and life safety of employees of educational institutions and Science, Youth and Sports, which was approved by order of the Committee on Labor Safety Ukraine February 17, 1999 and number 27 on the Law of Ukraine century .26 "On Education", p. 18 "On Labour Protection", p. 8 "On Fire", p. 20 "On Road Traffic", p. 8 "On Civil Defense of Ukraine", p. 21 "On sanitary and epidemiological welfare of population" and other laws on the safety of life and order of the Ministry of Education and Science of Ukraine of 25.12.2009, № 1193 "On routine training and testing personnel agencies, institutions, organizations and enterprises of Education and Science safety of life". The manual is designed for study and preparation for testing on safety and life safety. It can also be useful to the public technical workers in industry.
Keywords: охорона праці; labor protection; безпека життєдіяльності; працівник; навчання; social security; employee training; кафедра екології та екоменеджменту