Аналіз біохімічного складу сировини при створенні батончиків для людей з глютеновою ентеропатією - Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2017)
Формування раціону здорового харчування на основі концепції збалансованості харчових речовин диктує необхідність створення продуктів з підвищеною харчовою цінністю. Впровадження у виробництво технології безглютенових батончиків на основі пророщеного насіння льону дозволить задовольнити потреби у доступних харчових продуктах для спеціалізованого харчування хворих на целіакію, а також розширити асортимент виробів підвищеної харчової цінності лікувально-профілактичного призначення. Formation of a healthy diet on the basis of the concept of balance of nutrients dictates the need to create products with high nutritional value. The introduction of technology of gluten-free bars on the basis of germinated flax seeds will meet the needs of accessible food products for specialized nutrition for patients with celiac disease, as well as to expand the range of products of high nutritional value of therapeutic and prophylactic purposes.
Keywords: целіакія; глютенова ентеропатія; глютен; батончик; насіння льону; celiac; gluten enteropathy; gluten; bar; flax seeds; кафедра технології оздоровчих продуктів