Іванов, Сергій ВіталійовичПасічний, Василь МиколайовичТимошенко (Кремешна), Ірина ВолодимирівнаМакарчук, Мирослава Ростиславівна2020-06-152020-06-152015Патент України на корисну модель № 99105 UA, МПК A23L 1/31 (2006.01). Спосіб виробництва бурякового барвника / Іванов С. В, Пасічний В. М., Тимошенко І. В., Макарчук М. Р. ; патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u201407711 ; заявл. 09.07.2014 ; опубл. 25.05.2015, Бюл. № 10 2015.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31346Корисна модель належить до харчової промисловості та стосується способів одержання харчових барвників. В основу корисної моделі поставлена задача розробки способу виробництва червоного барвника з бурякової сировини, який забезпечить повну стабілізацію червоних пігментів гички з подальшою можливістю використання такого барвника у виробництві м'ясопродуктів, кондитерських та молочних виробів. The utility model belongs to the food industry and concerns the methods of obtaining food dyes. The utility model is based on the task of developing a method for the production of red dye from raw beets, which will provide complete stabilization of red pigments of the bud with the subsequent possibility of using such a dye in the production of meat products, confectionery and dairy products.beet dyeтехнологіянаносорбентбурякбуряковий барвникtechnologynanosorbentbeetкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСпосіб виробництва бурякового барвника (Патент на корисну модель № 99105)Thesis