Спосіб виробництва бурякового барвника (Патент на корисну модель № 99105) - Іванов, Сергій Віталійович; Пасічний, Василь Миколайович; Тимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна; Макарчук, Мирослава Ростиславівна (My University, 2015)
Корисна модель належить до харчової промисловості та стосується способів одержання харчових барвників. В основу корисної моделі поставлена задача розробки способу виробництва червоного барвника з бурякової сировини, який забезпечить повну стабілізацію червоних пігментів гички з подальшою можливістю використання такого барвника у виробництві м'ясопродуктів, кондитерських та молочних виробів. The utility model belongs to the food industry and concerns the methods of obtaining food dyes. The utility model is based on the task of developing a method for the production of red dye from raw beets, which will provide complete stabilization of red pigments of the bud with the subsequent possibility of using such a dye in the production of meat products, confectionery and dairy products.
Keywords: beet dye; технологія; наносорбент; буряк; буряковий барвник; technology; nanosorbent; beet; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів