Перифраза як важливий компонент архітектоніки художнього тексту - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2022)
Статтю присвячено дослідженню перифрази як важливого компонента архітектоніки художнього тексту. Окреслено поняття художнього тексту та перифрази як засобу вторинної номінації. З’ясовано, що художній текст є специфічною художньою дійсністю, яка відображає прагнення того чи того автора знайти нові принципи організації тексту, використовуючи оригінальні мовні засоби, одним із яких є перифраза.
Keywords: номінація; перифраза; художній твір; текст; кафедра гуманітарних дисциплін; nomination; primary nomination; lexical meaning