Дослідження екологічної безпеки жовтих цукрів, вироблений з цукрових буряків - Ничик, Оксана Василівна; Салавор, Оксана Мирославівна (My University, 2012)
Проведені дослідження залишкового вмісту пестицидів та мікробіологічні показники цукрів ІІ і ІІІ кристалізації. Концентрація пестицидів в обох видах не перевищує нормативно-допустимих. Результати мікробіологічних показників показали, що при тривалому зберіганні вміст по всіх групах мікроорганізмів (мезофільних, анаеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, пліснявих грибів, дріжджів та бактерій групи кишкових паличок) перевищень нормативних показників у цукрі ІІ кристалізації не виявлено. Саме його і можна рекомендувати до вживання, як безпечний продукт, збагачений власними біологічно-активними речовинами, мінералами та амінокислотами. Investigations of pesticide residues and microbiological characteristics of sugars II and III crystallization. Pesticide levels in both types of sugar does not exceed the regulatory limit values. Microbiological indicators have shown that long-term storage content for all groups of microorganisms (mesophilic anaerobic and facultative anaerobic bacteria, fungi, yeasts and bacteria Coliform ) exceedances of regulatory indicators in sugar crystallization II were found. That's it, and can be recommended for use as a safe product, enriched their own biologically active substances , minerals and amino acids .
Keywords: залишкова кількість; мікробіологічні показники; жовті цукри; безпечність; хлорорганічні пестициди; organochlorine pesticides; residual amount microbiological parameters; yellow sugars; safety; кафедра екології та екоменеджменту