Сучасний метод молекулярної гастрономії у закладах ресторанного господарства - Пшенічнікова, Юлія; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна (My University, 2014)
Нині новим і популярним об'єктом досліджень у галузі ресторанного бізнесу стає молекулярна кухня - напрямок досліджень, який вивчає та практично використовує фізико-хімічні перетворення інгредієнтів, що відбуваються під час приготування страв, а також соціальні, художні й технічні складові кулінарних і гастрономічних явищ як у цілому, так і з погляду науки. Now a new and popular subject of research in the restaurant business is molecular gastronomy - direction of research that studies and practical use of physical and chemical transformation of ingredients that occur during cooking, as well as social, artistic and technical components of culinary and gastronomic phenomena as in general, and in terms of science.
Keywords: ресторанний бізнес; restaurant business; молекулярна кухня; molecular cuisine; санітарно-гігієнічні вимоги; hygiene requirements; кафедра готельно-ресторанної справи