Одержання глюкозно-фруктозних сиропів з використанням електроактивованої води - Танащук, Людмила Іванівна (My University, 2012)
Досліджено процес гідролізу цукрози з використанням в якості розчинника електроактивованої води з метою отримання глюкозно-фруктозних сиропів. В якості вихідної сировини використовували білий цукор та жовтий цукор II продукту цукрового виробництва. Наведено результати досліджень. Запропоновано спосіб одержання глюкозно-фруктозних сиропів зі ступенем гідролізу 35 - 100 % залежно від вимог споживача. Глюкозно-фруктозні сиропи найбільш прийнятні для виробництва продуктів харчування з регламентованими кількостями ди- та моноцукридів. The process of hydrolysis of sucrose using as solvent elektroaktyvovanoyi water to obtain a glucose-fructose syrups. As a raw material used white sugar and yellow sugar the second product of sugar production. The results of research. Optimal concentrations of solutions, 40 % for white sugar and 25 % for yellow sugar. A method of obtaining glucose-fructose syrups with a degree of hydrolysis of 35 - 100 %, depending on user requirements. Hydrolysis can be carried out in the temperature range 65 - 90 °С. Glucose-frukozni syrups can be used for food rehamentovanymy quantities of sugary substances.
Keywords: цукристі речовини; sugar substances; глюкозно-фруктозні сиропи; glucose-fructose syrups; моноцукриди; monosaccharides; електроактивована вода; electroactivated water