Облік та порядок визначення розміру збитків від нестач і втрат матеріальних цінностей - Ткаченко, Надія Марківна (My University, 1999)
У статті проведеною інвентаризацією встановлена нестача виробничих запасів на складі, виконано розрахунок нестачі за рахунок винної особи і відображення у бухгалтерському обліку. Встановлена нестача. розкрадання тварин у сільському господарстві (нестача тварин внаслідок стихійного лиха, хвороби і вини матеріально відповідальної особи, нестача тварин у торгівлі) і запропоновано відображення у бухгалтерському обліку вищенаведених операцій та перевірку. In this paper established an inventory shortage of inventory in stock, the calculation performed by a lack of perpetrator and reflection in accounting. Installed shortage. theft of animals in agriculture (lack of animals due to natural disasters, disease, and guilt financially responsible person, the lack of animals in the trade) and asked to reflect on the above accounting transactions and checks.
Keywords: нестача; розкрадання; виробничі запаси; бухгалтерський облік; тварини; сільське господарство; хвороби; торгівля; товари; перевірка; операції; shortage; theft; inventory; accounting; animal; agriculture; diseases; trade; goods; inspection; operation; кафедра обліку і аудиту