Особливості облікової політики для сучасного підприємства - Колос, Ірина Василівна (My University, 2015)
У статті обґрунтовано облікову політику для забезпечення обліково-аналітичних процесів на підприємства. Доведено доцільність формування облікової політики з орієнтацію на задоволення потреби у достатній і достовірній інформації для виконання основних функцій управління діяльністю підприємства. Запропоновано структуру й основний зміст Положення про облікову політику промислового підприємства. Розроблено алгоритм вибору раціональної форми організації ведення бухгалтерського обліку на підприємстві з урахуванням вимог чинного законодавства і додатки до облікової політики. The accounting policy is justified for accounting and analytical processes in the enterprise in the article. Expediency proved to generate significant accounting policies of oriented meeting the need for sufficient and reliable information to perform the basic functions of business management. The structure and basic content proposed for the Regulation on the accounting policy of industrial enterprise. The algorithm is designed to select the form of rational organization of accounting. Applications formed to accounting policies.
Keywords: технологія обліку; інформаційно-аналітичне забезпечення; облікова політика; організація обліку; методика обліку; accounting technology; information and analytical support; accounting policies; organization of accounting; method of accounting; кафедра обліку і аудиту