Канівець, Тетяна СергіївнаПоліщук, Галина Євгеніївна2022-06-062022-06-062022Канівець, Т. Сироватково-овочевий напій зі зниженим вмістом лактози / Т. Канівець, Г. Поліщук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень–травень 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 1. – С. 254https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37590Проведено дослідження з метою визначення раціональних умов проведення ферментолізу лактози у демінералізованій підсирній сироватці за допомогою ферментного препарату і закваски. Вивчено вплив масової частки ферментного препарату (0,1-0,4%) і тривалості процесу ферментації (1-10 год) на ступінь гідролізу лактози у концентратах відновленої підсирної демінералізованої сироватки з м.ч. сухих речовин 22% як окремо, так і за сполучення із заквашувальним препаратом «L. acidophilus LYO 50 DCU-S».otherСироватково-овочевий напійферментоліз лактозиферментний препаратWhey-vegetable drinklactose fermentolysisenzyme preparationкафедра технології молока і молочних продуктівСироватково-овочевий напій зі зниженим вмістом лактозиThesis