Види та форми представлення алгоритмів: Конспект лекції з дисциплін «Алгоритмізація і програмування» та «Основи програмування та алгоритмічні мови» - Маноха, Людмила Юріївна; Загоровська, Лариса Григорівна; Бровченко, Наталія Нестерівна (My University, 2006)
Прийняття рішень на будь-якому рівні автоматизації керування об’єктами чи процесами завжди складається з таких етапів: формування мети; визначення основних властивостей очікуваних результатів; опис вихідної інформації; побудова алгоритму перетворення вихідної інформації у результуючу інформацію із заданими властивостями. Decision-making at any level of automation of objects or processes always consists of the following stages: formation of goals, the definition of the basic properties of the expected results, a description of the initial information, the construction of the conversion algorithm of the initial information in the resulting information with the desired properties.
Keywords: алгоритм; схеми алгоритмів; цикл; параметр; розгалудження; algorithm; schemes of algorithm; cycle parameter; bifurcations; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки