Benderska (Dushchak), OlgaBessarab, AlexanderShutyuk, Vitaliy2018-12-062018-12-062018Benderska, О. Research of fatty acid composition of tomato seeds / О. Benderska, А. Bessarab, V. Shutyuk // Technology audit and production reserves. – 2018. –Vol 4, No 3(42). – P. 24-27.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28597In the article, the technology is considered for the production of edible powders from vegetal raw materials (berries). The technology for producing powders from berries is developed to produce a high-quality product in which all ingredients of raw materials are kept in a concentrated form.У статті розглянуто технологічні властивості харчових порошків із ягід. Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень якості порошку із чорниці, отриманого методом сушіння з використанням валкової сушарки та подальшим його подрібненням. Дослідження показали, що порошок чорниці є багатим джерелом вітамінів, антиоксидантів та комплексів фенольних сполук.enтоматихарчові порошкисоусчорницяантиоксидантитоматыпищевые порошкичерникаантиоксидантыtomatoespowderssaucesbilberryantioxidantsкафедра технології консервуванняResearch of fatty acid composition of tomato seedsArticle