Research of fatty acid composition of tomato seeds - Benderska (Dushchak), Olga; Bessarab, Alexander; Shutyuk, Vitaliy (My University, 2018)
In the article, the technology is considered for the production of edible powders from vegetal raw materials (berries). The technology for producing powders from berries is developed to produce a high-quality product in which all ingredients of raw materials are kept in a concentrated form.У статті розглянуто технологічні властивості харчових порошків із ягід. Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень якості порошку із чорниці, отриманого методом сушіння з використанням валкової сушарки та подальшим його подрібненням. Дослідження показали, що порошок чорниці є багатим джерелом вітамінів, антиоксидантів та комплексів фенольних сполук.
Keywords: томати; харчові порошки; соус; чорниця; антиоксиданти; tomatoes; powders; sauces; bilberry; antioxidants; кафедра технології консервування