Криворіжжя – перспективний регіон для проектування готелів з організацією індустріальних турів - Довбаш, Анна Сергіївна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна Іванівна (My University, 2021)
У статті розглянуто поняття «індустріальний туризм», з’ясовано його сутність та передумови виникнення. Проаналізовано сучасний стан індустріального туризму у світі та в Україні. Розкрито передумови його розвитку в Україні для підвищення туристичної привабливості країни. Досліджено туристичну активність промислових підприємств Дніпропетровщини і, зокрема, Криворіжжя. Надано характеристику найпривабливішим об’єктам індустріального туризму Кривбасу. Наведено доцільність проектування готелю з організацією індустріальних турів в м. Кривий РігThe article considers the concept of "industrial tourism", clarifies its essence and prerequisites. The current state of industrial tourism in the world and in Ukraine is analyzed. Prerequisites for its development in Ukraine to increase the tourist attractiveness of the country are revealed. The tourist activity of industrial enterprises of Dnipropetrovsk region and, in particular, Kryvyi Rih is studied. The description of the most attractive objects of industrial tourism of Kryvbas is given. The expediency of designing a hotel with the organization of industrial tours in Kryvyi Rih is given.
Keywords: індустріальний туризм; Кривий Ріг; готель; індустріальні тури; industrial tourism; Kryvyi Rih; hotel; industrial tours; кафедра готельно-ресторанної справи