Кобець (Задорожня), Олена СергіївнаДоценко, Віктор ФедоровичАрпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна2018-04-102018-04-102016Патент на винахід № 113114 UA, МПК (2016.01) A21D 13/08 Cпосіб виробництва масляного бісквітного напівфабрикату / Кобець О. С., Доценко В. Ф., Арпуль О. В. ; заявник – Національний університет харчових технологій. – № а201 506564 ; заяв. 25.12.2015 ; опубл. 12.12.2016, Бюл. № 23, 2016 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26911Винахід стосується способу виробництва масляного бісквітного напівфабрикату, що включає збивання яєчно-цукрової суміші, додавання підігрітого вершкового масла, замішування тіста з введенням борошна, попередньо змішаного з какао-порошком, формування, випічку та визрівання, причому попередньо охолоджені до температури 6-8 °C яйця збивають з цукром протягом 15-20 хв при частоті обертання робочого органу 3-4 с-1, в отриману суміш додають підігріте до температури 25-27 °C вершкове масло, збите протягом 1-2 хв при частоті обертання робочого органу 2-3 с-1, змішане з рослинною натуральною олією плодів шипшини або зародків пшениці у кількості 50-99 % від маси масла, та проводять заміс тіста з додатковим внесенням клітковини пшеничної у кількості 20-35 % до маси борошна.uk-UKборошняні кондитерські виробиflour confectioneryхарчуванняfoodнапівфабрикатиsemi-finished productsкафедра готельно-ресторанної справиСпосіб виробництва масляного бісквітного напівфабрикату (Патент на винахід № 113114 UA)Other