Очищення сортівок сорбційними матеріалами - Головенько, Анжеліка Володимирівна; Горин, Ярослав Ярославович; Олійник, Світлана Іванівна (My University, 2025)
Проведено дослідження з метою визначення можливості застосування вуглецевих наноматеріалів для очищення водно-спиртових сумішей у виробництві горілок та горілок особливих. Встановлено, що найпоширенішими матеріалами для очищення сортівок є: активне вугілля на основі деревної, кокосової, кісточкової сировини, імпрегноване активне вугілля, мікропористі мінерали. Визначено, що застосування вуглецевих наноматеріалів як сорбуючого матеріалу дозволить очистити водно-спиртову суміш на 80-85%.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; лікеро-горілчане виробництво; liquor-vodka production; водопідготовка; сорбційне очищення