Impact of insurance and inflation on economic growth and food market security - Arych, Mykhailo; Didenko, Tetiana; Pozdniakova, Kateryna; Korinienko, Mariia; Kripak, Yana (My University, 2020)
Метою дослідження є аналіз впливу страхування та інфляції на економічний розвиток та безпеку продовольчого ринку. Крім того, одним із ключових завдань статті є оцінка взаємозв’язку між споживчими цінами, валовими страховими преміями та валовим страховим продуктом, експортом та імпортом продуктів харчування. У статті обґрунтовано вплив страхування та інфляції на безпеку продовольчого ринку, на основі чого стане можливим підвищення ефективності регулювання як фінансового ринку, так і підвищення безпеки продовольчого ринку на міжнародному рівні. The objective of this research is to investigate the impact of insurance and inflation on economic growth and food market security. Altogether, the most crucial task of this paper is related to estimation the interconnection between consumer prices, total gross insurance premiums and gross domestic product, food exports and food imports. Our paper has provided new evidence of impact of insurance and inflation on economic growth and food market security which could help to increase regulation approaches for financial market and food market security in the world level.
Keywords: страхування; харчова промисловість; конкурентоспроможність підприємства; ефективність; insurance; food industry; competitiveness of enterprise; efficiency; кафедра фінансів