Барабанний апарат для сушіння сипких продуктів (Патент на винахід № 63512) - Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир Леонідович; Свідерська, Олександра Ігорівна (My University, 2004)
Барабанний апарат для сушіння сипких продуктів включає корпус, привід і опори ротора, барабан, пристрої завантаження і вивантаження продукту, ротор з трубами нагріву повітря, скребками і лопатками, труби підведення і відведення пари, отвори підведення і відведення повітря. Під циліндричним дном барабана, по його довжині, встановлено підігрівник повітря, в зоні завантаження продукту - розподільчу насадку довжиною у співвідношенні до довжини барабану 1:5, а в зоні вивантаження продукту по довжині барабана в задній верхній його частині виконані поздовжні щілеподібні отвори. Drum apparatus for drying bulk products has housing, drive and supports for the rotor, drum, appliances for loading and discharge of product, rotor with pipes for heating air, scrapers and paddles, pipes for steam supply and discharge, openings for air supply and discharge. Under the cylindrical bottom of the drum, in its length, there is installed an air heater, in the zone of the product loading – dispenser nozzle with length in ratio to the length of the drum 1:5. And in the zone of the product discharge in length of the drum, in its back upper part, there are provided long slot-like openings.
Keywords: барабан; сипкий продукт; сушіння; drum; free-flowing product; drying; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування