Дослідження стану вологи в сироватко-вершковому сирі з харчовими волокнами - Овсієнко, Кіра Володимирівна; Грек, Олена Вікторівна (My University, 2021)
Тези присвячені дослідженню стану вологи в сироватко-вершковому сирі з харчовими волокнами. В результаті, досліджень форми зв’язку вологи в сироватко-вершковому сирі з харчовими волокнами було визначено, що кількість зв’язаної вологи підвищується на 2,5 % у порівнянні з контролем. Це підтверджує доцільність додавання харчових волокон до сироватко-вершкового сиру для забезпечення сталих показників якості готового продукту. Theses are devoted to the study of the state of moisture in whey-cream cheese with dietary fibers. As a result, studies of the form of moisture binding in whey-cream cheese with dietary fibers determined that the amount of bound moisture increases by 2.5% compared to the control. This confirms the expediency of adding dietary fibers to whey-cream cheese to ensure stable quality indicators of the finished product.
Keywords: харчові волокна; dietary fiber; сироватко-вершковий сир; whey cream cheese; диференціально-термічний аналіз; differential thermal analysis; кафедра технології молока і молочних продуктів