Овсієнко, Кіра ВолодимирівнаГрек, Олена Вікторівна2023-05-102023-05-102021Овсієнко, К. В. Дослідження стану вологи в сироватко-вершковому сирі з харчовими волокнами / К. В. Овсієнко, О. В. Грек // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів Х Міжнародної науково-технічної конференції, 09–10 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021 р. – С. 216–217https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40611Тези присвячені дослідженню стану вологи в сироватко-вершковому сирі з харчовими волокнами. В результаті, досліджень форми зв’язку вологи в сироватко-вершковому сирі з харчовими волокнами було визначено, що кількість зв’язаної вологи підвищується на 2,5 % у порівнянні з контролем. Це підтверджує доцільність додавання харчових волокон до сироватко-вершкового сиру для забезпечення сталих показників якості готового продукту. Theses are devoted to the study of the state of moisture in whey-cream cheese with dietary fibers. As a result, studies of the form of moisture binding in whey-cream cheese with dietary fibers determined that the amount of bound moisture increases by 2.5% compared to the control. This confirms the expediency of adding dietary fibers to whey-cream cheese to ensure stable quality indicators of the finished product.otherхарчові волокнаdietary fiberсироватко-вершковий сирwhey cream cheeseдиференціально-термічний аналізdifferential thermal analysisкафедра технології молока і молочних продуктівДослідження стану вологи в сироватко-вершковому сирі з харчовими волокнамиThesis