Стандартизація інформаційного потоку в системі ощадливого управління підприємством - Колос, Ірина Василівна (My University, 2018)
Доведено доцільність поєднання методів ощадливого виробництва (5 S, 5 W, SOP, VSM, Poka-Yoke, Visual Management, Kaizen) в різних комбінуваннях для стандартизації інформаційного потоку підприємства. Запропоновано склад і основний зміст внутрішніх стандартів підприємства з регулювання інформаційного потоку підприємства в контексті ощадливості за групами: (1) організаційний стандарт (Положення про інформаційний потік); (2) технологічні стандарти (Документооборот, Положення про автоматизацію інформаційного потоку, Положення про комерційну таємницю, Класифікатор режимної інформації). The expediency of using lean production methods been proven (5 S, 5 W, SOP, VSM, Poka-Yoke, Visual Management, Kaizen) that the combination in various of standardize enterprise information flow. Composition and contents as the basic for internal enterprise standards for regulation information enterprise flow in the context of lean on the groups is proposed: (1) institutional standard (Regulations on the information flow), (2) technological standards (Document, Regulation of automating the information flow, Regulation of commercial secret, Qualifier regime information).
Keywords: кафедра обліку і аудиту; інформаційний потік; стандартизація; методи ощадливого виробництва; ощадливе управління; промислове підприємство; information flows; standardization; methods of lean production; lean management; industrial enterprise