Термоконверсія рослинної біомаси - Осьмак, Олексій Олексійович (Національний університет харчових технологій, 2011)
Обґрунтовано вибір шляхів переробки рослинної біомаси залежно від її технологічних можливостей. Розглянуто декілька варіантів використання лушпиння соняшника для випуску товарної продукції. Доведена доцільність утилізації лушпиння соняшника шляхом газифікації, з отриманням генераторного газу і подальшим виробництвом тепла і електроенергії за допомогою когенератора. The choice by recycling biomass depending on its technological capabilities. Considered several options for the use of sunflower husk for the production of marketable products. We prove the feasibility of utilization by sunflower husk gasification getting generator gas and subsequent production of heat and electricity through cogeneration unit.
Keywords: газифікація; gasification; рослинна біомаса; plant biomass; генераторний газ; producer gas; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки