Емульсії на основі крохмалю і гуміарабіку та їх використання в виробництві харчових продуктів - Луговська, Оксана Андріївна; Сидор, Василь Михайлович (My University, 2015)
Сучасні тенденції розвитку народного господарства спрямовані на створення виробництва з повним використанням сировинних ресурсів та зниженням енергетичних витрат. Використання емульсій пов’язано з можливістю скорочувати час процесу виробництва при нижчих витратах енергії в порівнянні з виробництвом традиційними способами. Така відмінність особливо корисна у харчовій промисловості, адже до складу емульсій входять всі необхідні компоненти харчових продуктів, що значно спрощує їх технологію виробництва.
Keywords: безалкогольні напої; гуміарабік; крохмаль; застосування емульсій; soft drinks; gumarabic; the use of emulsions; starch; кафедра експертизи харчових продуктів