Оптимальне дискретне керування лінійними багатовимірними системами - Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович (My University, 2011)
Розглядається задача синтезу за модифікованим квадратичним критерієм оптимального дискретного матричного керування об’єктами, які описуються дискретними лінійними математичними моделями. Керування шукається у вигляді зворотнього зв’язку від спостережуваних параметрів Article shows the problem of the synthesis of modified quadratic criterion for discrete optimal control matrix objects, which are described by linear discrete mathematical models. Management sought in the form of reverse connection of the observed parameters.
Keywords: оптимальне дискретне керування; квадратичний критерій; період квантування; принцип максимуму; двоточкова крайова задача; матричне алгебраїчне рівняння; фундаментальна матриця; discrete optimal control; quadratic criterion; time quantization; principle of maximum two-point boundary problem; matrix algebraic equation; fundamental matrix; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка