Використання горобини садової у технологіях вершкових кремів - Польовик, Володимир Вікторович; Березова, Ганна Олександрівна; Корецька, Ірина Львівна (My University, 2018)
Робота присвячена дослідженню можливості використання нетрадиційної сировини у виробництві вершкових кремів. Як альтернатива існуючим інгредієнтам розглядається садова горобина. В статті наведені результати досліджень та порівняння характеристик сировини для приготування вершкових кремів. Головними критеріями у порівнянні вищезгаданих інгредієнтів були нутрієнтний склад та реологічні і органолептичні показники. Вибір на користь рекомендованої сировини було зроблено з точки зору поліпшення якості продуктів оздоровчого призначення. The article is devoted to the study of the possibility of using non- traditional raw materials in the production of cream desserts. As a main alternative to existing ingredients mountain ash are considered. The article presents the results of research and comparison of the characteristics of raw materials for the preparation of cream desserts. The main criteris were the native composition and rheological and organoleptic parameters. The choice in favor of the recommended raw material was made in terms of improving the quality of health products.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; десерт; страва; модель; зразок; якість; dessert; dish; model; sample; quality