Польовик, Володимир ВікторовичБерезова, Ганна ОлександрівнаКорецька, Ірина Львівна2019-06-062019-06-062018Польовик, В. В. Використання горобини садової у технологіях вершкових кремів / В. В Польовик, А. О Березова, И. Л. Корецкая // Way to science : proceedings of XХIХ International scientific conference, Oct 6, 2018. – Morrisville, 2018. – Р. 27-31.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29494Робота присвячена дослідженню можливості використання нетрадиційної сировини у виробництві вершкових кремів. Як альтернатива існуючим інгредієнтам розглядається садова горобина. В статті наведені результати досліджень та порівняння характеристик сировини для приготування вершкових кремів. Головними критеріями у порівнянні вищезгаданих інгредієнтів були нутрієнтний склад та реологічні і органолептичні показники. Вибір на користь рекомендованої сировини було зроблено з точки зору поліпшення якості продуктів оздоровчого призначення. The article is devoted to the study of the possibility of using non- traditional raw materials in the production of cream desserts. As a main alternative to existing ingredients mountain ash are considered. The article presents the results of research and comparison of the characteristics of raw materials for the preparation of cream desserts. The main criteris were the native composition and rheological and organoleptic parameters. The choice in favor of the recommended raw material was made in terms of improving the quality of health products.uk-UKкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїдесертстравамодельзразокякістьdessertdishmodelsamplequalityВикористання горобини садової у технологіях вершкових кремівArticle