Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаКосоголова, Людмила ОлексіївнаНосенко, Володимир Єрофійович2014-06-172014-06-172005Левківська Т. М. Розробка способу одержання порошку з морквяних вичавок з підвищеним вмістом β-каротину / Т. М. Левківська, Л. О. Косоголова, В. Є. Носенко // Праці Таврійської державної агротехнічної академії. – 2005. – Вип. 34. – С. 140–143.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15264Авторами досліджено вплив процесу бланшування морквяної сировини на зміну вмісту вітаміну С і β-каротину, а також процес НВЧ-сушіння. В результаті роботи був одержаний якісний продукт із збереженням біологічно активних речовин при невеликій тривалості технологічного процесу The authors researched the influence of processes blanching and microwave drying of raw carrot to change the content of vitamin C and β-carotene. As a result, high-quality product was obtained with preservation of biologically active substances with a small length of the process.otherβ-каротинморквяні вичавкибланшуванняНВЧ-сушіннякафедра фізикиβ-carotenecarrot husksblanchingMicrowave dryingкафедра технології консервуванняРозробка способу одержання порошку з морквяних вичавок з підвищеним вмістом β-каротинуArticle