Розробка способу одержання порошку з морквяних вичавок з підвищеним вмістом β-каротину - Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Косоголова, Людмила Олексіївна; Носенко, Володимир Єрофійович (My University, 2005)
Авторами досліджено вплив процесу бланшування морквяної сировини на зміну вмісту вітаміну С і β-каротину, а також процес НВЧ-сушіння. В результаті роботи був одержаний якісний продукт із збереженням біологічно активних речовин при невеликій тривалості технологічного процесу The authors researched the influence of processes blanching and microwave drying of raw carrot to change the content of vitamin C and β-carotene. As a result, high-quality product was obtained with preservation of biologically active substances with a small length of the process.
Keywords: β-каротин; морквяні вичавки; бланшування; НВЧ-сушіння; кафедра фізики та професійної безпеки; β-carotene; carrot husks; blanching; Microwave drying; кафедра технології консервування