Дубковецький, Ігор ВолодимировичМалежик, Іван ФедоровичБурлака, Тетяна ВасилівнаСтрельченко, Людмила Василівна2014-10-172014-10-172014Дослідження кінетики комбінованого методу сушіння грибів гливи / І. Ф. Малежик, І. В. Дубковецький, Т. В. Бурлака, Л. В. Стрельченко / Наукові праці ОНАХТ. – 2014. – Вип. 45, Т. 2. – С. 46-50.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17397Найбільш ефективним методом консервування харчових продуктів на сьогодні є сушіння. В той же час цей метод є і найдорожчим. Тому головним завданням процесу сушіння є добитися найвищої якості при мінімальних затратах електроенергії. Для зневоднення культивованих грибів з енергетичної точки зору найбільш доцільним є сушіння інфрачервоним випромінюванням, але даний метод не набув значного поширення через явище термодифузії. В статті наведені дослідження кінетики сушіння гливи інфрачервоним, конвективним і комбінованим способами. The most effective method of food preservation today is dry . However , this method is also the most expensive. Therefore, the main objective of the drying process is to achieve the highest quality at a minimum cost of electricity. For dehydrated cultivated mushrooms from the energy point of view, the most appropriate drying by infrared radiation , but this method has not acquired a significant spread through thermal diffusion phenomenon. The article presents the study of the kinetics of drying oyster infrared, convection and combination methods.uk-UKсушіннягрибикомбінований методопроміненняенергозатратиdrying mushroomscombined methodirradiationenergyкафедра процесів і апаратів харчових виробництвДослідження кінетики комбінованого методу сушіння грибів гливиArticle