Компетенція і компетентнісність: погляди та уявлення - Шатковська, Галина Іванівна (My University, 2014)
Розглянуто та проаналізовано трактування сутності та відмінності між поняттями «компетенція» і «компетентність». Доведено, що ключові та конкретні професійні компетенції/компетентності багатоаспектні, складні за структурою. Констатовано про необхідність переходу до компетентнісної освіти, яка має спиратися на інноваційний досвід.
Keywords: компетентнісна освіта; компетентність; competence; професійне навчання; competence education; professional education; кафедра фізики та професійної безпеки