Грабовська, Олена ВячеславівнаШтангеєва, Надія ІванівнаДеменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаСабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна2012-09-062012-09-062007Дослідження ефективності способів фракціонування крохмалю і аналіз отриманих продуктів / О. В. Грабовська, Н. І. Штангеєва, О. М. Майданець, Н. І. Гордійчук // Наукові праці НУХТ – 2007. – № 20. – С. 5-8.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2377Наведено огляд сучасних способів фракціонування крохмалю і застосування отриманих фракцій амілози та амілопектину. Встановлено ефективність розділення крохмалю на фракції шляхом використання органічних комплеуксоутворювачів, проаналізовано склад отриманих продуктів.The work contains analysis of the modern of methods of starch fractions extraction and the ways to use amylose and amylopectin. The efficiency of division starch on fractions was investigated. The products of this starch fractions division were analyzed.otherамілопектинфракціонування крохмалюрозділенняполісахаридиамілозакафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології цукру і підготовки водиДослідження ефективності способів фракціонування крохмалю і аналіз отриманих продуктівArticle