Пархомець, Ірина ВіталіївнаСильчук, Тетяна Анатоліївна2024-06-272024-06-272024Пархомець, І. Використання амаранту у виробництві безглютенових хлібних виробів / І. Пархомець, Т. Сильчук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 3. – С. 297.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43704Показано використання амаранту як перспективну сировину в технології безглютенових продуктів. Амарант та продукти його переробки мають цінний хімічний склад, високу харчову та біологічну цінність та містять широкий спектр функціональних харчових речовинThe use of amaranth as a promising raw material in the technology of gluten-free products is shown. Amaranth and its processing products have a valuable chemical composition, high nutritional and biological value and contain a wide range of functional food substancesukтехнологія безглютенових виробівнетрадиційна сировинаборошно амарантузаклади ресторанного господарствакафедра готельно-ресторанної справиtechnology of gluten-free productsnon-traditional raw materialsamaranth flourrestaurantsВикористання амаранту у виробництві безглютенових хлібних виробівThesishttps://orcid.org/0000-0001-8035-4957