Використання амаранту у виробництві безглютенових хлібних виробів - Пархомець, Ірина Віталіївна; Сильчук, Тетяна Анатоліївна (My University, 2024)
Показано використання амаранту як перспективну сировину в технології безглютенових продуктів. Амарант та продукти його переробки мають цінний хімічний склад, високу харчову та біологічну цінність та містять широкий спектр функціональних харчових речовин

The use of amaranth as a promising raw material in the technology of gluten-free products is shown. Amaranth and its processing products have a valuable chemical composition, high nutritional and biological value and contain a wide range of functional food substances
Keywords: технологія безглютенових виробів; нетрадиційна сировина; борошно амаранту; заклади ресторанного господарства; кафедра готельно-ресторанної справи; technology of gluten-free products; non-traditional raw materials; amaranth flour; restaurants