Фізичне виховання і харчування в умовах радіаційного чинника - Долиніна, Мила Милківна (My University, 2010)
Відомо, що радіоактивне забруднення дуже негативно впливає на здоров’я людини, які живуть на територіях постраждалих від аварії на ЧАЕС. Природні мі¬кроелементи, характерні людям, які живуть в даній місцевості, хімічний склад їжі в певній мірі виражає оточуюче середовище - воду, повітря. Близько 27% населення в Україні проживає в районах з епідемічною йодовою недостатністю. It is known that contamination adversely affects the health of people who live in areas affected by the Chernobyl accident. Natural minerals, characteristic of people living in the area, the chemical composition of the food in some way expresses the environment - water, air. About 27% of the population in Ukraine living in areas with epidemic of iodine deficiency.
Keywords: харчування; nutrition; кафедра фізичного виховання