Розроблення технології виробництва натурального харчового барвника з виноградних вичавок при використанні віброекстрагування - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Деканський, Вадим Євгенійович (My University, 2010)
Науково аргументовано необхідність виробництва високоякісних концентратів натуральних харчових барвників з темнозабарвленої рослинної сировини. Наведено принципову технологічну та апаратурно-технологічну схеми виробництва рідкого концентрованого натурального харчового барвника з виноградних вичавок. Схеми побудовано на основі авторського вібраційного екстрактора періодичної дії.

The necessity of production of high-quality concentrates of food nature dye is scientifically argued from a dark-colored digister. The principle technological and apparatus technological charts of production of the liquid concentrated food nature-colour from vine spues is resulted. Charts are built on the basis of author oscillation extractor of batch-type.
Keywords: екстракт; концентрат; барвник; розчинник; біологічно активні речовини; extract; concentrate; dye; solvent; biological active matters; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв