Спосіб виробництва сухого сніданку (Деклараційний патент на винахід № 24194) - Ковбаса, Володимир Миколайович; Миронова, Наталія Геннадіївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Кобилінська, Олена Валеріївна; Вознюк, Петро Аксентійович; Луцик, Юрій Павлович (My University, 1998)
Спосіб виробництва сухого сніданку, який включає змішування харчової сировини на основі злакових культур або гречихи і смакових добавок, екструзію, нанесення добавок, фасування і упакування, який відрізняється тим, що в склад сировини входить горох в кількості 20-40 %, при чому екструзію проводять при температурі 130-145 ºС і тиском 5,5-6,2 МПа. Method for dry breakfast production includes mixing of food raw material based on cereals or buckwheat and flavoring, extrusion, application of additives, pre-packing, packaging, difference in the composition of row materials containing 20-40% of a pea, and extrusion conditions (130-145 ºC, 5,5-6,2 MPa)
Keywords: горох; сухі сніданки; екструдовані продукти; продукти швидкого приготування; харчова цінність; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; pea; dry breakfasts; extruded products; products of fast preparation; nutritional value